Pár rad do SW - a Jedi Knight

Ochránce míru
pistt
Jméno ve hře: pistt
Herní třída: Jedi Knight

Pár rad do SW - a Jedi Knight

Příspěvekod pistt » pon 30. dub 2012 06:42:06

Ahoj,

přicházím ze světa WOW (5 let hraní) kde jsem hral vetsinu PVP ale i PVE a jelikož jsem SW ještě nehrál chtěl bych poprosit zkušené hráče o pár rad do začátku :-) nebo odkazy které se mi můžou hodit :-)

dále co si vybrat měl bych zájem o Jedi Knight ale nevim jestli Guardian nebo Sentinel (co je lepsi pro PVP a co PVE a nejake vyhody a nevyhody) tudiz i nejake vyjadreni a narocnosti techto postav :-)

vim ze mozna cgci moc ale mohlo by mi to dost pomoct :-)

tak ze predem dekuji vsem co si udelaji chvilku a pomuzou mi
Gravelark
Jméno ve hře: [Gravelark] [Theta]

Re: Pár rad do SW - a Jedi Knight

Příspěvekod Gravelark » pon 30. dub 2012 07:30:59

hola. nevím, jestli jsem kompetentní ti poradit, ale za jedi knighta hraju. v základu je si třeba vybrat, jestli chceš být tank nebo čistě dps. pokud tank, tak ti nezbývá nic jiného, než jet guardiana. pokud dps, můžeš jet jak guardiana tak sentinela, ten oproti guardianovi nabízí neviditelnost. ta nemá zas tak výraznou roli jako například u roguny ve wowku, ale svou roli podle mě plní dostatečně (navíc ve swtor snad neexistuje nějaká detekce stealth hráčů - možná trochu, ale většinou stealtheři začínají první). guardian tank se od počátku potýkal s nedostatečným držením aggra a málo focusem (aka rage), ale od patche 1.2 tomu možná více přidali, ale nevím, jak je to v praxi (třeba někdo doplní). osobně jsem ale problém tankovat výrazně neměl. ale teď jedu spíše dps (vigilance spec), protože v pvp podle mě čistě tank není až tak využitelný a celkově jej nikdo neocení. navíc bránit hráče můžeš i v dps specech, ale je jasné, že vysoká čísla do kolonky protection nenabereš (já mám vždycky kolem 30k, ale jde i více).

lvlování u mě nebyl problém, jel jsem tank spec s dps companionem (kira) a nikdy jsem se nějak nezasekl. osobně jsem chtěl jet prvně smugglera, ale v betě jsem si vyzkoušel jedi knight startovní lokaci, a ten příběh mě velmi vtáhnul a musím říct, že do konce příběhové části jsem se nenudil a celkově je ten příběh našlapaný, plný zvratů až do konce.

co se týče guardian talentů, tak focus byl hodně dělaný na force sweep aoe dmg, který vždy critnul a s dost velkým dmgem, dost lidí si po patchi 1.2 stěžovalo, že to nerfli, tak nevím, zas ti to tu může doplnit někdo jiný. každopádně je to spíše burst spec založený prakticky na jednom spellu. mě vyhovuje, jak jsem psal, vigilance spec. ten mi hodně připomíná retribution palacha. průběžně využiješ tak pět různých spellů, některé dávají dotky, takže všehovšudy to ze začátku souboje vypadá, že děláš bídu, ale po chvilce se to rozjede. popravdě si myslím, že s vigi specem jde porazit jakoukoliv classu. u focus specu jsem měl problém, že tam nebylo moc co dělat (ale třeba se pletu), ale u vigi je furt něco, je tam relativně pravidelná rotace, spelly nejsou výplňkové, ale každý dělá svoje. navíc je vigilance spec dělaný více na přežití, u focusu jsem chípal častěji si myslím. ale naopak možná nedělá až tak velký dmg.

ale samozřejmě to není jen o těchto několika spellech. classa je poměrně náročná, protože je tam spoustu věcí, co dělat. využiješ fakt hodně svých abilit, především pokud chceš bránit ostatní hráče. já osobně mám nabindovaných 17 kláves, které fakt v boji využiju. co se týče pve, tam to bude asi jednodušší, ale moc jsem pve ještě nešel.

všehovšudy, kdybych měl zhodnotit. jedi knighti, ať už sentinelové nebo guardiani, jsou dobrá classa, která dokáže hodně pomoci v boji, ale zároveň ukojí při pohledu na osobní statistiky (v dmg a medailích jsou většinou mezi prvními, ale je pravda, že sage a inquisitor udělají asi více). každopádně je třeba mít s ní trpělivost, je poměrně náročná na zvládnutí a její síla se projeví až s lepším equipem.
Aries
Administrátor
Jméno ve hře: Aries
Herní třída: Jedi Consular
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Aries » pon 30. dub 2012 08:11:34

Snetinel má spíše takovou "pseudo-neviditelnost", jménem Force Camouflage. Jedná se hlavně o skill na shození aggra, a hlavne vydrží jenom 4 vteřiny. A navíc jsi pořád, pokud se nepletu, vidět, což u normálního Stealthu jako má Smuggler-Scoundrel nebo Jedi Consular-Shadow, neplatí.
Ohledně stealth detekce, aktivní skilly pro odhalování mají co vím Powertech a Vanguard (tankovací classy pro Bounty HUnter a Trooper), možná i další, ale jinak každá třída má nějakou procentuální šanci si stealth-nutého hráče všímnout, v závislosti na jejich "stealth detection level" (některé classy mají talenty na vylepšení) a na protivníkově "effective stealth level" (opět, zlepšuje se přes talenty). A samozřejmě na jejich levelu jako takovém.

Co se guardina JK týká, osobně ho považuji za takového "pravějšího" Jedi Knighta, než sentinela. Co se herního stylu týká, je podobný warriorovi z WoW, čili buduje energii některými útoky a jinými jí zase spotřebovává. Co se tankování týká, od levelu plus mínus 30 bývá problém s nabráním větší skupiny, protože chybí AoE aggro skill, ale pak uz to takovy problém snad není.
Tento příspěvek může obsahovat sarkasmus

Red Eclipse
Arïes - Jedi Sage | Ahari - Republic Commando | Sellic - Scoundrel | Cosain - Jedi Guardian
Bialar - Operative | Takaya - Mercenary | Miotri - Sith Sorceress | Morym - Sith Juggernaut

Příběhová videa a další SWTOR videa
pistt

Příspěvekod pistt » pon 30. dub 2012 09:06:25

asi bych jel spis PVP a obcas PVE ale rozhodnuti stale nevim :-) ve wow jse hral i za rogunu ( nejvice me bavil RETRI slusny dps a obcas se rpihylnout a obcas DK tak ze bych ctel podobny povolani)a tam me stvalo ze sundas jeden target a na druhej hned DED :-( mozna jsem byl strevak ale vis jak :-) tankovat urcite nebudu to nemam rad tak ze dps a lekhou vydrz bych ocenil :-) jak rikam moc nevim co a jak tady chodi zatim jsem koukal jen na youtube ale kdyz uplne nejsi zasvecen tak to je tezke :-)
pistt

Příspěvekod pistt » pon 30. dub 2012 09:49:24

sikl by se i nejaky navod nebo par rad k oboum povolanim plus strom jaky pouivat nebo rataci spelu :-) abych uplne nelamil ale nejak nemuzu nic poradne najit :-(
Gravelark
Jméno ve hře: [Gravelark] [Theta]

Příspěvekod Gravelark » pon 30. dub 2012 11:35:24

pokud tě bavil retri palach, tak si myslím, že guardian dps tě bude bavit taky. sice aries píše, že je podobný warriorovi, ale mě spíše připomíná (jak říkám hlavně vigi spec) právě retri palacha. rozdíl je jen v tvorbě focusu (rage) oproti maně a pak ten burst proti postupnému dmg. koukni tady na forko do class. o sentinelovi tam toho moc není, ale v guardian položce nějaké rady a tak jsou. podle mě na dps a výdrž je u guardiana určitě vigilance (ale jsou to buildy před 1.2) až budu mít čas, tak tam dodám svůj build. sentinel má zase abilitu, která mu na nějakou dobu redukuje dmg snad o 90% (nejsem si jistý, nechce se mi to hledat). taky dost vydrží, ale jak říkám, v sentinelech se moc nevyznám.

co se týče tipů a triků, tak pokud zatím nejsi vyexpený, tak těžko říct. sám poznáš, jaké spelly jsou na co během expení. během lvlování problém mít nebudeš. dps companiona máme solidního a pak dostaneš heal companiona a ten je taky vklidu.
Skelos
Jméno ve hře: Aennesis
Herní třída: Sith Inquisitor

Příspěvekod Skelos » pon 30. dub 2012 11:38:10

Sentinel a Marauder mají stealth asi na 5s a nejsou při něm vidět ;-) stejně jako shadow nebo smuggler

aspoň v době kdy jsem to hrával
Teyond

Příspěvekod Teyond » pon 30. dub 2012 13:06:06

Pokud chceš hrát jen za OP classu, jdi do sentinela.Guardian je mnohem víc o skillu aby jsi někoho zabil, ale taky je to underpowered classa.Třeba za Guardiana dps proti marauderovi/sentinelovi nebudeš mít šanci pokud neaviodneš jeho boost dmg a redukci dmg.A zmiňovat se o sith assasin/Jedi Shadow, to jseš za guardiana DPS totálně v loji.Nemáš šanci vyhrát duel proti Sith assasonivi/Jedi shadow, pokud protivník není naprostý noob.Si tě povodí jak nic.

A vůbec bych ti nepřál si dávat duel s Gunslinger ve specu sharpshooter/Agent - Sniper za Guardian dps spec.To je ještě horší jak Assasin nebo Jedi Shadow, to jen koukáš jak umíráš a uděláš s tim velký kulový.Protože on má všechno, guardian dps spec má proti němu úplný prd.Nemůžeš použít Force leap(charge), force push nemá na něj efekt, má zpomalení, stuny, cc na několik sekund.Takže vždy když se k němu dostaneš tě odkopne, zastunuje a ty zase musíš k němu dojít zatím co on ti dává vesele dmg, plusk tomu jsi ještě spomalenej.Jo a taky má immobilized efekty.
Obrázek
pistt

Příspěvekod pistt » pon 30. dub 2012 15:04:34

jj neco malo jsem pocetl a vim ze kazdymu bude sedet neco jinyho ale necham si poradit :-)

spis jsem se abych nedostaval se sentilem mordy :-) jak jsem psal u roguny ve wow me stvalo jednoho sundas na pohodu a hned je tam nekdo dalsi tak mas na vse CD a jeste nestihnes stealth tak je to k.o. :-) koual jsem na videa a sentilen a shadow si to davaj jak svin ale i Guardian :-) tak ze porad vaham .-) tak ze porad jsem nakloneny k senti :-) ale jeste neni rozhodnotu

nehledam TOP abych byl nejlepsi ale chci si to uzit :-) tak ze PVP a DPS senti/gua/shadow :o) a BABO rad

nejde ani tolik o brutal DMG ale taky si poradit bez hylu :-) tak ze si obcas pomoct i sam i kdyz potkas dva a tak nejit hned k.o.
Skelos
Jméno ve hře: Aennesis
Herní třída: Sith Inquisitor

Příspěvekod Skelos » pon 30. dub 2012 16:15:21

vtip je v tom, že sentinel/marauder ustojí možná i v pvp víc jak guardian/juggernaut ;-) a k tomu má o dost lepší dmg a stealth.....protože bioware boostlo class co už byla OP, když to za ni člověk uměl a nerfli glass cannony :D no to je jedno prostě balance byla nejlepší po vydání hry, teď už to bude jen tak, že jedna bude OP pak zas na nic a jiná bude OP atd....po vydání každá byla super, ale jak začali noobíci brečet šlo to do kytek.

Zpět na