Příspěvekod Gravelark » pon 30. dub 2012 07:30:59
hola. nevím, jestli jsem kompetentní ti poradit, ale za jedi knighta hraju. v základu je si třeba vybrat, jestli chceš být tank nebo čistě dps. pokud tank, tak ti nezbývá nic jiného, než jet guardiana. pokud dps, můžeš jet jak guardiana tak sentinela, ten oproti guardianovi nabízí neviditelnost. ta nemá zas tak výraznou roli jako například u roguny ve wowku, ale svou roli podle mě plní dostatečně (navíc ve swtor snad neexistuje nějaká detekce stealth hráčů - možná trochu, ale většinou stealtheři začínají první). guardian tank se od počátku potýkal s nedostatečným držením aggra a málo focusem (aka rage), ale od patche 1.2 tomu možná více přidali, ale nevím, jak je to v praxi (třeba někdo doplní). osobně jsem ale problém tankovat výrazně neměl. ale teď jedu spíše dps (vigilance spec), protože v pvp podle mě čistě tank není až tak využitelný a celkově jej nikdo neocení. navíc bránit hráče můžeš i v dps specech, ale je jasné, že vysoká čísla do kolonky protection nenabereš (já mám vždycky kolem 30k, ale jde i více).
lvlování u mě nebyl problém, jel jsem tank spec s dps companionem (kira) a nikdy jsem se nějak nezasekl. osobně jsem chtěl jet prvně smugglera, ale v betě jsem si vyzkoušel jedi knight startovní lokaci, a ten příběh mě velmi vtáhnul a musím říct, že do konce příběhové části jsem se nenudil a celkově je ten příběh našlapaný, plný zvratů až do konce.
co se týče guardian talentů, tak focus byl hodně dělaný na force sweep aoe dmg, který vždy critnul a s dost velkým dmgem, dost lidí si po patchi 1.2 stěžovalo, že to nerfli, tak nevím, zas ti to tu může doplnit někdo jiný. každopádně je to spíše burst spec založený prakticky na jednom spellu. mě vyhovuje, jak jsem psal, vigilance spec. ten mi hodně připomíná retribution palacha. průběžně využiješ tak pět různých spellů, některé dávají dotky, takže všehovšudy to ze začátku souboje vypadá, že děláš bídu, ale po chvilce se to rozjede. popravdě si myslím, že s vigi specem jde porazit jakoukoliv classu. u focus specu jsem měl problém, že tam nebylo moc co dělat (ale třeba se pletu), ale u vigi je furt něco, je tam relativně pravidelná rotace, spelly nejsou výplňkové, ale každý dělá svoje. navíc je vigilance spec dělaný více na přežití, u focusu jsem chípal častěji si myslím. ale naopak možná nedělá až tak velký dmg.
ale samozřejmě to není jen o těchto několika spellech. classa je poměrně náročná, protože je tam spoustu věcí, co dělat. využiješ fakt hodně svých abilit, především pokud chceš bránit ostatní hráče. já osobně mám nabindovaných 17 kláves, které fakt v boji využiju. co se týče pve, tam to bude asi jednodušší, ale moc jsem pve ještě nešel.
všehovšudy, kdybych měl zhodnotit. jedi knighti, ať už sentinelové nebo guardiani, jsou dobrá classa, která dokáže hodně pomoci v boji, ale zároveň ukojí při pohledu na osobní statistiky (v dmg a medailích jsou většinou mezi prvními, ale je pravda, že sage a inquisitor udělají asi více). každopádně je třeba mít s ní trpělivost, je poměrně náročná na zvládnutí a její síla se projeví až s lepším equipem.